Kek Kalıbında Peynirli Börek Tarifi
4 adet yufka
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım çay bardağı yağ
İç malzemesi;
1,5 su bardağı peynır
5 -6 dal maydanoz
Toz kırmızı biber
Üzerine sürmek için;
Yumurta sarısı
Yapılışı :
Kek kalıbımızı yağlayıp kenara koyuyoruz. Süt, yumurta ve yağı ayrı bir kapta çırpıyoruz.1 yufkayı alıp kalıbımızın her tarafını kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz. Biraz harçtan koyup diğer yufkalarımızı iri parçalar halinde sütlü sosa batırıp üzerine koyuyoruz. Ben her kata peynirli harcımdan koydum bunu siz kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. En son dışarıda kalan yufkaları da üstüne kapatıp kalan harçtan sürüp dolapta yarım saat bekletiyoruz . Süremiz dolunca normal fırın tepsisine kek kalıbımı ters çeviriyorum üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip 180 derece fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder