Tavuk Schnitzel Tarifi
Gerekli Malzemeler :
1 kg tavuk göğüsü fileto
4 yumurta
1,5 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
tuz
kızartmak için sıvıyağ
karabiber
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
Yemeğin Yapılışı :
Etlerin her yerine tuz ve karabiber serpilir.
Un ve galeta unu ayrı düz tabaklara alınır, yumurtalar çırpılır.
Etler ilk önce una, sonra yumurtaya ve en son olarak galeta ununa bulanır.
Tavada sıvıyağ hafif ısıtılıp etler kızarana kadar kızartılır.
Sıvıyağ çok kızgın olduğu zaman etlerin dışı çabuk kızarıp içi çiğ kalabiliyor.
Pişmiş etlerin yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine alın.
Kibrik çöpü doğradığınız biberleri aynı tavada soteleyip birlikte servis edelim.
1 kg tavuk göğüsü fileto
4 yumurta
1,5 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
tuz
kızartmak için sıvıyağ
karabiber
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
Yemeğin Yapılışı :
Etlerin her yerine tuz ve karabiber serpilir.
Un ve galeta unu ayrı düz tabaklara alınır, yumurtalar çırpılır.
Etler ilk önce una, sonra yumurtaya ve en son olarak galeta ununa bulanır.
Tavada sıvıyağ hafif ısıtılıp etler kızarana kadar kızartılır.
Sıvıyağ çok kızgın olduğu zaman etlerin dışı çabuk kızarıp içi çiğ kalabiliyor.
Pişmiş etlerin yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine alın.
Kibrik çöpü doğradığınız biberleri aynı tavada soteleyip birlikte servis edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder