3 Ekim 2013 Perşembe

Mantarlı Pilav Tarifi

Gerekli Malzemeler :


250 gr kadar mantar
1-5 su bardağı pirinç
1 tane soğan
1 yemek kaşığı şeker
Tuz 1 çay kaşığı dolma baharı
Zeytinyağı
Safran
Tereyağı

Yemeğin Yapılışı :


Mantarlar yıkanır ve çok kalın olmamak şartı ile doğranır.
Soğanlar ince ince kıyılır. Su ile haşlanmak ve pilav suyunu hazırlamak için ocağa koyalım , mantarları haşladığımız bu su ile pilav suyunu çıkaracağız.
Önceden sıcak suda bekletilen pirinçler yıkanır süzülür ve mantarlara ilave edilir.
Hepsi biraz kavrulur ve üzerine 2 su bardağı su ilave edilir, Safran bir çay bardağında ıslatılarak rengi çıkarılır içerisine ilave edilir.
Harlı ateşte biraz ağzı açık olarak pişirilir suyunu çekmeye başlayınca altı kısılır ve tencerenin kapağıda kapatılır.
Piştikten sonra demlenmeye bırakılır…

0 yorum:

Yorum Gönder