Sebzeli Tavuk Yemek Tarifi
Yemeğin Yapılışı :
Sebzeler şerit halinde kesilir, çok az haşlanır. Tavuk göğsü açılır içine sebzeler yerleştirilir. Tavuk rulo halinde sarılır. Üzerine sıkıca pastırma sarılıp kürdan saplanır ve fırına verilir. Ufak bir tencerede zeytinyağına sarımsak az kızartılıp krema eklenir biraz karıştırılıp köri ilave edilir. Verevine kesilip servis edilir.
Yemek İçin Gerekli Malzemeler :
2 adet tavuk göğüs eti 1 çay bardağı zeytinyağı 1/2 adet orta boy havuç 1 adet kabak 1 adet kırmızıbiber 100 ml krema, 1 diş arımsak 8 dilim pastırma 1 çorba kaşığı zeytinyağı tadına göre tuz tadına göre karabiber 1 çay kaşığı köri
0 yorum:
Yorum Gönder