3 Ekim 2013 Perşembe

Manisa Kebabı Yemek Tarifi

Gerekli Malzemeler :


½ adet Havuç 100 gr kuşbaşı et 1 adet domates
50 gr rendelenmiş taze kaşar ½ çay kaşığı kimyon
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
Tadına göre tuz
krep için

1 su bardağı süt 1 su bardağı un 2 adet yumurta
½ çay kaşığı tuz
Sos için
1 adet domates
1 diş sarımsak
2 çay kaşığı zeytinyağı
İsteğe göre kuru fesleğen ½ çay kaşığı
Tadına göre tuz


Yemeğin Yapılışı :


Yağda soğan sotelenir. Havuç, sarımsak ve kuşbaşı et eklenip birlikte kavrulur. Daha sonra baharatlar ve küp doğranmış domates eklenip iyice pişirilir. Sos için domates soyulur çekirdekleri atılır zeytinyağı küçük tencerede kızdırılır içine önce domates sonra sarımsak, tuz atılıp, 10 dakika orta ateşte pişirilir.  Krep hazırlanır. Pişen et kreplerin ortasına yerleştirilip bohça şeklinde sarılır. Üzerine kaşar konulur Isınmaları için 1-2 dakika fırınlanıp sosu dökülüp servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder