Piramit Pasta Tarifi
Gerekli Malzemeler :
250 gram pötibör bisküvi
75 gram tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı damla çikolata
Üzeri için
1 çorba kaşığı Kakao
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Tatlı'nın Yapılışı :
Tereyağı derin bir tencereye alınıp eritilir. Eriyen tereyağına süt ve kakao ilave edilip karıştırılarak kıvam alması sağlanır. Bisküviler kırılıp sütlü karışıma eklenir ve karıştırılır. Karışım soğuduktan damla çikolata eklenip ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve yuvarlanarak şekil verilir. Pudra şekerine ya da hindistancevizine bulanır. Buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder