Çökertme Kebabı'nın Tarifi
2 parça büyük boy biftek
4 adet patates
2 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2 adet domatesi
Tadına göre Tuz
¼ çay kaşığı Karabiber
½ çay kaşığı Nane
½ çay pul biber
1 çorba kaşığı dolusu zeytinyağı
Yemeğin Yapılışı :
Etler şerit halinde doğranır. Bir tencereye zeytinyağı alınıp kızdırılır ve etler eklenerek kavrulur. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Baharatları eklenip ocaktan alınır. Patateslerin kabukları soyulup kibrit çöpü şeklinde doğranır. Kızgın yağda kızartılır. Yoğurt ile ezilmiş sarımsak karıştırılır. Domatesler rendelenir çok az domates salçası ile kavrulur. Servis tabağına sırası ile patatesler, sarımsaklı yoğurt, et, salçalı karışım alınır. Kuru nane ve pul biber ile servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder